Hem estat presents a la concentració convocada per l’AMPA de l’IES Vall de la Safor, dijous 14 de setembre, per demanar a la Conselleria d’Educació que solucione la insuficiència en el transport, la manca de servei de cafeteria i el transtorn en els horaris per a famílies, professorat i alumnat. A la concentració, també va estar present el diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Francesc Roig.

Des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat una reunió urgent a la Conselleria d’Educació per tal que done donar explicacions dels fets ocorreguts i posar-hi una solució satisfactòria que atenga les peticions de les famílies, del centre educatiu i dels municipis, ha explicat Antònia Paredes, regidora de Criança, Formació i Educació Integral.

.

  • S’ha informat a les famílies que el nombre d’autobusos és insuficient per a transportar tot l’alumnat d’alguns cursos els dies que acaben a les 14:00 h per la qual cosa s’han d’esperar fins les 15:15h, i en conseqüència provoca que l’alumnat de Ròtova arribe a casa sense dinar vora les 16h.
  • L’ampliació de l’horari lectiu, en aplicació de la Resolució de la Conselleria publicada el 31 d’agost, comporta problemàtiques afegides en instituts de zones rurals com és l’IES Vall de la Safor, al qual està adscrit el municipi de Ròtova, per la dificultat afegida d’adaptar el servei de transport en el moment de la tornada a casa.
  • Tots els instituts públics de la comarca de la Safor menys l’IES Vall de la Safor tenen l’horari reduït autoritzat per als mesos de juny i setembre des de fa més de quinze cursos.
  • El servei de cafeteria encara no està en marxa a l’IES Vall de la Safor, tot i estar adjudicat.
  • No hi ha hagut prou places d’autobús per a retornar l’alumnat de 1r ESO de Ròtova, a les 14h, el dijous, 13 de setembre, i així ocorrerà previsiblement cada dijous.