Compromís proposa la creació d’una comissió d’urbanisme, amb representació veïnal i tècnica, i amb un procés de participació ciutadana, amb l’objectiu d’un reestudi del disseny d’urbanització del municipi. La moció es votarà al plenari de dijous.
Compromís ha decidit abordar el problema del descontent amb el disseny urbà de Ròtova, que és, de fet, un dels temes que més crítiques ha generat els últims anys al municipi. Davant la demanda i les nombroses propostes i suggeriments per part de veïnes i veïns del muncipi i considerant que el projecte que es va denominar “renovació urbana” no va ser consensuat i planteja rebuig en una part considerable de la població, Compromís proposarà una comissió d’urbanisme amb participació ciutadana per decidir com volen els carrers.
El portaveu de Compromís al municipi, Jordi Puig, ha explicat que “cal repensar el disseny del poble, de manera participada amb els veïns. Hem de fer el contrari del que va fer l’actual govern amb la denominada ‘renovació urbana’, on una gran part dels veïns tenen uns carrers acabats amb els quals no estan conformes”.
Però, Compromís, des de la seua posició de responsabilitat a l’Ajuntament, ha volgut abordar l’assumpte de la manera més raonable possible. “Entenem i compartim moltes de les crítiques dels veïns”, ha aclarit Puig. “Però no ens hem de quedar en la crítica a l’excés de pilons, ni en els passos de peatons sobreelevats… Hem d’anar més enllà. Per això, proposem una comissió on el govern puga prendre decisions a partir de l’opinió dels tècnics i el veïnat”.
En algunes ocasions, han explicat des de Compromís, “el nou disseny provoca incomoditats i afegeix noves barreres arquitectòniques o presenta vials de difícil pas per a persones amb mobilitat reduïda”. A més, el disseny de les direccions del municipi concentra en uns pocs carrers l’accés a l’interior del municipi, amb la consegüent sobrecàrrega de trànsit pel centre.
“Des de Compromís proposem la creació d’una comissió d’urbanisme mixta, on estiguen representats tècnics municipals, representants dels partits al consistori i representants d’associacions o veïnals, amb l’objectiu d’un reestudi del disseny d’urbanització del municipi (adoquinat, pilons, etc.), amb un pla de participació amb els veïns i veïnes del municipi”. Esta comissió hauria de revisar les direccions i l’ordenació del trànsit; i finalment recollir propostes i treballar per eliminar les barreres arquitectòniques al municipi existents, i aquelles que s’han creat arrel de la renovació urbana duta a terme els anys passats.