“Volem un porrat amb uns referents històrics ben arrelats”

El BLOC JOVE de la conca del Vernissa felicita els veïns, els organitzadors i els participants per la celebració del porrat de Sant Macià de Ròtova però aposta per tendir cap a un porrat més autèntic i original.

Aquest cap de setmana passat hem celebrat el porrat de Sant Macià de Ròtova. El BLOC JOVE ha volgut valorar de manera positiva la participació dels veïns i veïnes del municipi en l’esdeveniment, així com l’esforç en l’organització tant de l’Ajuntament com de les associacions implicades.

Valorem de manera positiva la inclusió en el programa d’activitats diverses, per a diferents tipus de públic. Tot i això, el porrat d’aquest any estava dedicat i ambientat en el “siglo de Oro español”. Ens pareix preocupant que hàgem de buscar elements aliens a la pròpia festa per tal d’ambientar i difondre un esdeveniment com el porrat de Sant Macià.

Els joves nacionalistes han proposat el disseny d’un porrat en base a la seua pròpia història; hi ha un clar referent històric, que sovint s’ha utilitzat com a fil argumental: l’origen del porrat. D’ençà de la publicació del llibre Ròtova: història, geografia i patrimoni, hi ha una nova hipòtesi sobre els seus possible naixement. Aquestes dades, ben gestionades, donen peu a poder oferir un producte “més real i arrelat” i no haver de dependre de productes elaborats en pack per una determinada empresa, per ben fet que estiga.

“No qüestionem, en aquests moments, el grau de qualitat de l’esdeveniment, però sí l’oportunitat d’oferir un porrat genuí i únic, diferent al que se puguera celebrar en qualsevol altre lloc. El porrat, concebut com el d’enguany, el podríem haver celebrat ací o a Albacete”.

Al porrat d’aquest any, hem comptat amb una nombrosa participació de membres del BLOC JOVE comarcal i de regidors i regidores del BLOC. També han assistit la secretària comarcal Pepa Izquierdo i Enric Morera, secretari general i portaveu del grup parlamentari Compromís: BLOC-Iniciativa-Verds.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *