Des del Compromís per Ròtova, “demanem projectes més realistes i ajustats a la realitat municipal”. “Amb el que ha costat l’escoleta, Ròtova haguera pogut tenir, a banda d’aquest servei tan necessari, una casa de la cultura i una biblioteca en condicions”.

Fa dos anys es van iniciar les obres de l’escoleta municipal, que han estat aturades durant molt de temps. La raó, l’alt cos del projecte. I és que l’Ajuntament el va pressuspostar en més de tres milions d’euros. “Aquest és un projecte necessari; però les coses, a banda de fer-les, cal dur-les a termé bé”. A principis d’any, es va anunciar que Ròtova va rebre una subvenció, que li ha permés continuar les obres, però “el problema és de concepte”.

 

Des del Compromís per Ròtova, hem volgut comparar amb diversos exemples de la mateixa comarca: Oliva ha construit una escoleta per a 128 xiquets amb un pressupost de 700.000 euros. I l’escoleta del Grau de Gandia n’ha costat no arriba al milió i mig. “Les diferències poblacionals són abismals, tenint en compte que Oliva té quasi 30.000 habitants i Gandia supera els 80.000. Així i tot, Ròtova, amb 1.300 habitants, l’ha projectada en TRES MILIONS D’EUROS”.

Segons el Butlletí d’Informació Municipal núm. 23, “La Conselleria d’Educació i el Ministeri d’Educació han donat una espenta forta per a la construcció i l’equipament de la nova escoleta infantil. L’import de l’ajuda ascendeix a 1.473.015,36 €, quantitat equivalent al 50 % del pressupost. La resta ho aportarà l’Ajuntament de Ròtova”. L’altre milió i mig? Està l’Ajuntament en disposició d’aportar-lo?

Des de Compromís per Ròtova, considerem que “cal ser realistes i intentar cobrir totes les necessitats del municipi, cosa que passa per realitzar projectes amb mesura i atenent la realitat local -o, com a molt, la supralocal immediata”.