Demanem “projectes més realistes i ajustats a la realitat municipal. Amb el que ha costat l’escoleta, Ròtova haguera pogut tenir, a banda d’aquest servei tan necessari, una casa de la cultura i una biblioteca en condicions”.

Compromís per Ròtova reparteix el tercer butlletí municipal: L’InfoCompromísha estat lliurat casa per casa i es pot consultar a www.blocsafor.org/rotova.

 

Fa dos anys es van iniciar les obres de l’escoleta municipal, que han estat aturades durant molt de temps. La raó seria l’alt cos del projecte, segons ha assegurat aquest matí el membre de Compromís per Ròtova, Jordi Puig . I és que l’Ajuntament el va pressuspostar en més de tres milions d’euros. “Aquest és un projecte necessari; però les coses, a banda de fer-les, cal dur-les a termé bé. A principis d’any, es va anunciar que Ròtova va rebre una subvenció, que li ha permés continuar les obres, però “el problema és de concepte”.

Des del Compromís per Ròtova, han comparat amb diversos exemples de la mateixa comarca: Oliva ha construit una escoleta per a 128 xiquets amb un pressupost de 700.000 euros. I l’escoleta del Grau de Gandia n’ha costat no arriba al milió i mig. “Les diferències poblacionals són abismals, tenint en compte que Oliva té quasi 30.000 habitants i Gandia supera els 80.000. Així i tot, Ròtova, amb 1.300 habitants, l’ha projectada en TRES MILIONS D’EUROS”.

Segons el Butlletí d’Informació Municipal núm. 23, “La Conselleria d’Educació i el Ministeri d’Educació han donat una espenta forta per a la construcció i l’equipament de la nova escoleta infantil. L’import de l’ajuda ascendeix a 1.473.015,36 €, quantitat equivalent al 50 % del pressupost. La resta ho aportarà l’Ajuntament de Ròtova”. Puig es pregunta què passa amb l’altre milió i mig i si està l’Ajuntament en disposició d’aportar-lo.

Des de Compromís per Ròtova, consideren que “cal ser realistes i intentar cobrir totes les necessitats del municipi, cosa que passa per realitzar projectes amb mesura i atenent la realitat local -o, com a molt, la supralocal immediata.”

“InfoCompromís”


D’altra banda, Compromís per Ròtova ha repartit un nou exemplar de l’InfoCompromís. És el tercer butlletí local que es publica i el primer que rep aquest nom.

En el repàs als pressupostos locals dels darrers anys, des de Compromís han considerat que “les xifres milionàries dels pressupostos locals dels últims anys no han cobert necessitats bàsiques de Ròtova”.


Així, en aquest número, a banda de tractar el pressupost excessiu a què ascendeix l’escoleta municipal, hi ha un article de presentació de Compromís per Ròtova; notícies sobre les retallades de la Conselleria a l’escoleta municipal i a les activitats musicals al municipi; una anàlisi de l’evolució del pressupost de Ròtova els darrers anys i un repàs breu de la tasca del grup parlamentari a les Corts Valencianes.

L’InfoCompromís ha estat repartit casa per casa i es pot consultar a www.blocsafor.org/rotova.

(AUDIO: Informatiu de Ràdio Gandia-Cadena SER).