Compromís al·legarà durant el període d’exposició pública perquè considera que la situació de la infrastructura no és positiva ni per al futur del polígon, i les seues empreses, ni per al municipi de Ròtova.

Compromís ha informat els veïns i veïnes del municipi de Ròtova que actualment ens trobem en període d’exposició pública (fins el 19 d’agost) de la llicència ambiental del projecte de planta de transferència de fem que l’empresa Vytrusa vol situar al polígon del municipi.

“Compromís lamenta que el govern no haja, fins al moment, consultat els veïns i veïnes perquè decidisquen si volen o no la instal·lació”.

El govern del PP dóna per aprovada una infrastructura quan encara no s’han superat tots els tràmits i sense haver donat la cara davant els seus veïns. El passat mes, l’Ajuntament -“darrere de la figura del Consorci de residus”- va convocar els veïns perquè l’empresa explicara en què consistia el projecte. Però ni ha recollit l’opinió dels veïns ni ha explicat les vertaderes raons per les quals Ròtova rep la instal·lació, que no és altra que l’oferiment per part de l’alcalde de la possible ubicació. Que la planta vinga a Ròtova és una decisió política, emmascarada d’arguments tècnics.

Compromís insta l’Ajuntament a baixar al carrer i parlar amb els veïns i a dur un procés transparent, més enllà dels procesos “legals” dels quals la gent no ha estat coneixedora.

Compromís al·legarà durant el període d’exposició pública perquè considera que la situació de la infrastructura no és positiva ni per al futur del polígon, i les seues empreses, ni per al municipi de Ròtova. “Hem de tenir una idea clara i estratègica del futur que volem per al nostre polígon; ara tenim un polígon mig buit, on hem d’intentar atraure més empreses. Jo em pregunte si les empreses dels voltants estan contentes amb la infrastructura i si aquesta tindrà efectes positius o negatius per a l’arribada de noves empreses”, s’ha qüestionat Jordi Puig.

A més, la proximitat al municipi és un dels altres factors que s’ha apuntat des de Compromís, per entendre que no és una bona ubicació. “Encara que ens ho pinten dels millors dels colors, la situació pegada al municipi no és la més adequada. Els veïns van a veure’s afectats per les mínimes molèsties que genere”. Sabem que l’Ajuntament pot reaccionar en eixos casos, però ara el debat és si volem tenir una planta de transferència pegada al municipi. I som els veïns els qui hauríem de poder decidir.

“Sembla que l’Ajuntament ja ho ha fet per nosaltres; ja ha decidit. Ja no es tracta de posicionar-se a favor o en contra. L’equip de govern ha dit que no vol saber l’opinió de la gent, ha decidit a esquenes de la gent i ha tirat pel recte. La participació ciutadana brilla per la seua absència”.