– Desembre de 2010. El plenari (PP i PSOE) aprova la comptabilitat urbanística de l’activitat que proposa Vytrusa al polígon.

– 13 de maig de 2011. “Compromís per Ròtova critica que el poble no decidisca ni tinga informació sobre la planta de transferència”. Demanem informació sobre el procés i emplaça a fer una reunió pública després de les eleccions.

– 14 de maig de 2011. Demana informació sobre el procés i emplaça a fer una reunió pública després de les eleccions.
LAS PROVINCIAS: “Por su parte, el alcalde de Rótova, Antonio García, señaló que en estos momentos no hay «nada cerrado en torno a la instalación de esta planta de transferencias en el municipio». Por este motivo, García pidió al portavoz de Compromís prudencua y que se informe antes de criticar. Negó haber hecho promesas electorales en base a supuestas contraprestaciones”.

– 5 de juny de 2011. Compromís per Ròtova envia una carta al Consorci per explicar la seua postura i demanar que no s’avance en les gestions fins que es consulte la gent.

– 8 de juny de 2011. El consorci ratifica l’acord de la comissió de govern per situar la planta de transferència a Ròtova, en una reunió a Xàtiva. Compromís fa una reunió amb els veïns i els empresaris i torna a demanar una reunió pública a l’Ajuntament. El públic assistent decideix que es recullguen firmes i que s’enceten totes les vies per intentar frenar la planta.

– 9 de juny de 2011. Compromís presenta un escrit per registre d’entrada demanant que es paralitze la firma del conveni amb l’empresa fins que es recullga l’opinió del poble.

– 15 de juny de 2011. Compromís demana la informació administrativa (acords de plenari, llicència de compatibilitat i l’avantprojecte, si l’Ajuntament el tinguera), amparant-se en la llei d’accés a la informació. També torna a demanar una reunió informativa.

– 22 de juny de 2011. Tornem a demanar per registre d’entrada de nou la informació.

– 5 de juliol de 2011. L’Ajuntament convoca una reunió com a “Consorci de residus”, exclusivament per a veïns, on s’expliquen les característiques tècniques de la planta.

– 27 de juliol de 2011. Exposició pública de la llicència ambiental de la planta de transferència.

– A dia de hui, l’equip de govern encara no ens ha facilitat l’accés a la documentació administrativa relativa a la planta. Compromís estudiarà acudir al contenciós administratiu davant la vulneració dels drets d’accés a la informació.