Els membres de Compromís han proposat un acord per delimitar la participació de la corporació municipal en actes religiosos, amb l’objectiu de separar la religió de la política local. Ací vos presentem la proposta de base, sobre la qual Compromís espera poder arribar a un acord.

El text ha estat presentat a la parròquia, que l’ha acceptat, i al PP, de qui Compromís espera una resposta. El text, redactat en un to conciliador i pràctic, “pretén donar un pas més en la modernització de la societat i la política rotovines i deixar de banda temps passats en què política i religió anaven de la mà”, segons el portaveu del grup municipal, Jordi Puig.

Ací teniu el text:

“Acord de relació entre l’Ajuntament de Ròtova i la parròquia de Ròtova

Reunits els representants del consistori de l’Ajuntament de Ròtova i el rector parroquial, s’acorda:

La Parròquia i l’Ajuntament continuarem la nostra col·laboració i la nostra relació institucional en bé del nostre poble i de tots els ciutadans, en totes les matèries possibles.

Al mateix temps volem manifestar que, vivint en un Estat aconfessional des de la promulgació de la Constitució, volem, ara que comença la legislatura, plantejar-nos la participació i representació de la Corporació Municipal en els actes religiosos.

D’acord amb eixa idea hem decidit que els membres de la Corporació Municipal només presidiran i participaran en aquells actes religiosos que siguen realment de tota la població i on es pose de manifest la representativitat del poble, que ostenta l’Ajuntament, de tal manera que es normalitzen les relacions entre Ajuntament i la parròquia de Ròtova.

Li correspon a la Parròquia presidir els actes litúrgics i a l’Ajuntament altres actes de caràcter civil.

Segons este acord, l’Alcalde i els Regidors presidiran les festes del dia de Sant Bartomeu, festa que organitza l’Ajuntament.

A les processons no sonarà la denominada Marxa Reial, pel seu caràcter civil, i atenent que l’esperit de l’himne esmentat és per ser interpretat amb motiu de la presència de la família reial, o en actes d’estat (segons el Reial Decret 1560/1997).

A més, els càrrecs públics deixaran de presidir també processons o actes com el Corpus, el Diumenge de Rams o la Processó dels Combregars de Malalts i Impedits, que són estrictament religiosos.

No obstant això, l’Ajuntament continuarà col·laborant en els actes que molta gent del nostre poble vol celebrar i que pensem que la Corporació Municipal ha d’ajudar a que es puguen realitzar, com ocorre amb la resta d’associacions del municipi”.