Dilluns, 14 de maig de 2012, a les 14:30 h., ha tingut lloc plenari amb caràcter extraordinari, amb els següents punts de l’ordre del dia:

1.- Operació de finançament RDL 4/2012, de pagament a proveïdors.

L’acord plenari estableix:

“- Aprovar la sol·licitud de concertació de l’operació d’endeutament a llarg termini per finançar les obligacions de pagament incloses en el mecanisme per al seu abonament als proveïdors. Les condicions financeres seran fixades per Acord de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics.

– Remetre una còpia de l’expedient tramitat a l’organ competent del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

– Facultar al Sr. Alcalde president de la Corporació, tan amplament com en dret procedisca, per a la realització de tots els tràmits que foren necessaris o convenients en ordre a l’execució d’allò acordat, així com per atorgar, en el seu dia, els corresponents documents de formalització.”

Compromís ha votat en contra perquè no sabem encara les condicions concretes del préstec, en este cas els interessos. A més, com ja hem manifestat en altres ocasions, considerem injust haver de pagar l’import, amb interessos, dels deutes de la Generalitat, ja que això suposa que el poble ha de fer, al mateix temps, un sever ‘pla d’ajust’, que implica pujades de taxes per al veïnat.

A més cal tenir en compte que, segons l’informe d’intervenció, l’import de l’operació d’endeutament ascendeix a 1.867.870, 01 €. El termini de l’operació és de 10 anys, amb dos anys de carència. I el cost financer es determinarà per l’Institut de Crèdit Oficial (i, per tant, encara no se sap). Cal puntualitzar que el mateix dia del plenari, l’Ajuntament ha rebut un ingrés per part de Diputació de 101.423 €, de la certificació núm. 2 del camp de futbol, per la qual cosa cal restar esta quantitat al total presentat: el préstec, per tant, ascendeix a 1.766.449 €.

 

2.- Modificació de les ordenances fiscals. Reglament i preus de l’escoleta i la piscina.

Preu de l’escoleta:

Matrícula: 85 €.

Preu alumne/mes: 110 €

 

El preu mensual, independentment de la jornada (mitja o completa) passa dels 90 € actuals als 110 € (el que suposa un augment del 22,2 %). A més, desapareix el menjador.

Cal tenir en compte que la previsió de l’equip de govern per al curs que ve és tenir una matrícula de 20 xiquets i xiquetes, tot i haver rebut l’aprovació per part del Ministeri de 3 unitats (que implica que l’escoleta de Ròtova està habilitada per a 41 alumnes).

Finalment, segons l’equip de govern, es preveu un disminució en la subvenció de la Generalitat al voltant d’un 18%.

Adjuntem el reglament de l’escoleta modificat.

 

Preu de la piscina:

Entrada 1 dia: 3 €

Temporada 1 persona: 40 €

Temporada família 2 persones: 67 €

Temporada família 3 persones: 97 €

Temporada família 4 persones: 120 €

Temporada família 5 persones: 150 €

A més, s’eliminen els descomptes per família nombrosa, jubilat o pensionista.

Aprovat amb els vots en contra de Compromís i a favor del PP.

Des de Compromís hem volgut recordar que l’equip de govern va explicitar als pressupostos, i per escrit, que a 2012 no pensava pujar cap taxa. I, després de la pujada del clavegueram, ara ha pujat l’escoleta i la piscina. Ara, precisament en el moment en què caldria ajudar sobretot col·lectius com famílies nombroses i jubilats, és quan s’eliminen les ajudes. I ara, que moltes famílies estan passant-ho molt ajustat per arribar a final de mes, pugen el preu de l’escoleta.