Al passat plenari extraordinari, el PP va aprovar iniciar l’operació d’endeutament per pagar a proveïdors, sense saber encara els interessos que haurà de pagar. El volum de factures per pagar ascendeix 1.766.439 €.

Dilluns passat va tenir lloc el plenari en què l’equip de govern va aprovar, amb els vots del PP, l’operació d’endeutament a llarg termini relativa al Reial Decret 4/2012, i la pujada dels preus de l’escoleta i la piscina, que es contemplen dins del pla d’ajust que ha decidit dur el govern.

Compromís ha votat en contra perquè “no sabem encara les condicions concretes del préstec, en este cas els interessos. A més, com ja hem manifestat en altres ocasions, considerem injust haver de pagar l’import, amb interessos, dels deutes de la Generalitat, ja que això suposa que el poble ha de fer, al mateix temps, un sever ‘pla d’ajust’, que implica pujades de taxes per al veïnat”.

Totes i tots els veïns hem de pagar el que el govern no ha fet bé en el passat i el que deu la Generalitat”.

A més cal tenir en compte que, segons l’informe d’intervenció, l’import de l’operació d’endeutament ascendeix a ascendeix a 1.766.439 €. El termini de l’operació és de 10 anys, amb dos anys de carència, i el cost financer es determinarà per l’Institut de Crèdit Oficial (i, per tant, encara no se sap). L’operació descrita se suma a la que actualment ja té l’Ajuntament, d’1.645.928,56 €, els interessos del qual qual ha començat a pagar enguany.

Sumant ambdues operacions, la xifra en préstecs arriba als 3.412.367,56 d’euros (2.575,37 € per habitant).

 

Puja el preu de l’escoleta i la piscina.

El preu mensual passa dels 90 € actuals als 110 €, el que suposa un augment del 22,2 %”. A més, desapareix el menjador.

Cal tenir en compte que la previsió de l’equip de govern per al curs que ve és tenir una matrícula de 20 xiquets i xiquetes, tot i haver rebut l’aprovació per part del Ministeri de 3 unitats (que implica que l’escoleta de Ròtova està habilitada per a 41 alumnes). Finalment, segons l’equip de govern, es preveu un disminució en la subvenció de la Generalitat al voltant d’un 18%.

A més, els preus de la piscina van des dels 3 € (per persona i dia) o els 40 € per temporada estival, fins als 67 (per a 2 persones), 97 (per a tres persones), 120 (per a 4) i 150 € (per a 5). Compromís denuncia que, en este cas, “s’eliminen els descomptes per família nombrosa, jubilat o pensionista”.

Des de Compromís hem volgut recordar que “l’equip de govern va explicitar als pressupostos, i per escrit, que a 2012 no pensava pujar cap taxa. I, després de la pujada del clavegueram, ara ha pujat l’escoleta i la piscina. Ara, precisament en el moment en què caldria ajudar sobretot col·lectius com famílies nombroses i jubilats, és quan s’eliminen les ajudes. I ara, que moltes famílies estan passant-ho molt ajustat per arribar a final de mes, pugen el preu de l’escoleta.

Puig ha acabat dient que “el forat econòmic de Ròtova no està en les famílies que duen els xiquets a l’escoleta. El problema és precisament la construcció d’un edifici per part del govern municipal -que continua sense acabar-se- que supera els tres milions d’euros, o la previsió per a atendre 40 xiquets (el Ministeri ha aprovat 3 unitats), quan a Ròtova amb sort arribem a 20 xiquets actualment”.

Àudio: notícia a Ràdio Gandia Cadena SER (18-05-2012).