Compromís per Ròtova fa balanç d’un any recollint més iniciatives de la gent

Compromís valora de manera molt positiva la celebració de l’acte i felicita la joventut que s’incorpora al projecte de treballar pels nostres municipis, amb la presentació de Compromís Jove de la conca del Vernissa.

Josep Maria Panyella: “Cal explicar les nostres propostes amb dades i de manera rigorosa. Si cal, amb gravacions del que va passar amb la proposta de la casa de la música”.

Dissabte 28 de juliol el centre social de Ròtova va acollir un acte sota el lema ‘1 any de Compromís amb Ròtova’. L’acte va comptar amb la presència dels diputats a les Corts Valenciana Josep Maria Panyella i Fran Ferri.

Panyella va visitar el municipi per fer un seguiment ‘in situ’ de les propostes sobre Ròtova que Compromís ha dut a les Corts Valencianes. Així doncs, va poder veure l’estat lamentable del cine Cervantes i del palau dels comtes de Ròtova i de l’estat de les obres de la nau polivalent, que acollirà una ‘aula de la música’. “Compromís va proposar la creació de la casa de la música a Ròtova i el PP de les Corts estava predisposat a fer-la” va explicar Panyella. “En l’últim moment, després de posar-se en contacte amb el govern municipal, va retirar l’esmena que havia presentat per moficar la Proposta No de Llei i aprovar-la”. Panyella i els representants municipals es van reunir amb la directiva de La Rotovense Musical i, ja a l’acte, van projectar dues gravacions de les sessions a les Corts que mostren els intents de fer realitat el projecte i els arguments que empra el PP per rebutjar-ho. “Nosaltres podríem dir una cosa i els altres, una altra, i la gent podria no saber a qui creure. Per això, aportem la gravació. Hui dia, ens és útil esta tecnologia”, va explicar el parlamentari.

Panyella va presentar dades sobre la delicada situació laboral, basades en el Center of Economic and Social Right, i sobre la incidència que tenen les retallades en el fracàs escolar. “Hui podem dir amb dades a les mans allò que ja temíem; que mentre hi ha gent que cada vegada és més rica, hi ha una majoria que cada vegada és més pobra”.

 

Un any (i poc) a l’Ajuntament.

El portaveu municipal de Compromís, Jordi Puig, va explicar que “a pesar que quasi totes les setmanes continuen arribant-nos propostes, queixes o suggeriments, des de Compromís volíem celebrar aquest any de treball pel municipi en un acte, tal com ens havien demanat algunes persones; i renovar, d’alguna manera, els compromisos que en vam assumir”. “El balanç no l’hem de fer nosaltres solament sinó de manera conjunta amb la gent, que també ens ha de dir si considera òptima la forma com estem treballant”.

I és que, des de Compromís, dúiem preparades un resum de totes la iniciatives que hem realitzat al llarg d’este any de treball i vam obrir l’acte als temes que la gent li interessaren; per això, l’acte es va centrar en temes com l’economia o la planta de transferència.

Compromís ha impulsat vora un centenar d’iniciatives al llarg d’este any de legislatures, entre mocions al plenari i altres propostes. Algunes d’elles, com que arreglaren els balancins de la plaça de Dins o els clots de la carretera, són detalls xicotets però importants per al dia a dia de la gent. Les regidores Nahiana Suñé i Suni Vidal i el regidor Jordi Puig han volgut expressar que “totes elles són fruit d’un treball previ amb la gent del poble. D’escoltar i treballar amb les veïnes i veïns”.

Al llarg d’este any, el grup local de Compromís ha informat casa a casa mitjançant el butlletí ‘InfoCompromís’. A més, hem informat i recollit propostes per la xarxa, amb la web rotova.compromis.net i les xarxes socials (Facebook i Twitter).

Des de Compromís volem agraïr la gent que ha compartit l’acte i el posterior sopar, i felicita, a més, la joventut que s’incorpora al projecte de treball pel poble. I és que l’acte va acabar amb un sopar que va omplir el bar Ca Toniet i una actuació del cantautor Toni de l’Hostal.

(Fotos: cedides per Vicent Faus i Compromís per Ròtova)

Arxivat en: General, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *