Hui es compleixen 7 anys de l’accident del metro de València. Compromís lamenta la negativa per part del govern municipal d’aprovar la moció que demanava justícia i memòria per a les víctimes.

Hui es compleixen 7 anys de l’accident del metro de València. El 3 de juliol de 2006, es va produir a la ciutat de València el pitjor accident de Metro que mai s’ha produït a l’Estat Espanyol. El descarrilament d’una de les unitats del tren va provocar la mort de 43 persones i 47 van resultar ferides a l’arribada de l’estació de Jesús.

Compromís va presentar al ple del passat 3 de juny una moció en què demanava memòria i justícia. Hui, molts municipis han realitzats xicotetes mostres de record i reconeixement, així com han demanat reobrir la investigació. El PP de Ròtova, però, va rebutjar la moció presentada, amb els ‘arguments’ que “hi ha informes tècnics i judicials contundents que afirmen que l’accident fou a causa de l’excés de velocitat del maquinista i que era un accident imprevisible”.

Des de Compromís lamentem que l’equip de govern no haja tingut en compte les peticions de les víctimes, reflectides a la moció, n’ expressem el nostre suport i continuarem reivindicant que es faça justícia i s’amplie la investigació. “Ens agradaria poder haver-ho recordat des de Ròtova, amb tot l’Ajuntament al darrere”.