Ròtova, Almiserà, Castellonet, Llocnou, Alfauir, Palma, Potries i Beniflà, els municipis saforencs que haurien de fer-se càrrec del manteniment de la CV-60. Castellonet de la Conquesta hauria de fer-se càrrec del manteniment de la CV-687, d’accés al municipi.

entrador_Castellonet3

Consideren la mesura una mostra més de la incapacitat de gestió del govern valencià que, a més, podria ser il·legal i inassumible per a la majoria dels municipis de la Safor-Valldigna. L’executiva comarcal proposarà traslladar a la Mancomunitat l’oposició al decret.

Des de l’executiva comarcal de Compromís per la Safor-Valldigna s’ha  valorat molt negativament el  decret del Consell de la Generalitat Valenciana de 12 d’abril de 2013 pel qual cedeix als ajuntaments la gestió i el manteniment de les carreteres titularitat de la Generalitat Valenciana i de les de la Diputació de València.

El responsable comarcal d’Infraestructures i Territori, Pau Pérez, considera que les entitats locals van sobrecarregades de serveis i que molts dels que exerceixen “ja li són impropis. Per això, aquesta mesura unilateral que ha pres el Consell només ve a  sobrecarregar unes partides de despeses que a hores d’ara són inassumibles per als municipis”. Pérez també hi veu visos d’il·legalitat a la mesura, ja que el manteniment de carreteres va lligat a la titularitat dels vials “i la cessió s’ha de produir de mutu acord entre municipis i titulars dels vials. Fet i fet, el decret pot tindre efectes nuls”.

Per tant, consideren la mesura és una mostra més de la incapacitat dels gestors públics de la Generalitat Valenciana per tal de gestionar els assumptes de la ciutadania. Fins i tot el mateix partit que administra la Diputació de València, el PP, ha anunciat recursos contra el decret de la Generalitat i des de Compromís de la Safor-Valldigna s’insta als municipis de la comarca a presentar-ne els recursos corresponents en base a les afeccions de cadascun dels municipis de la comarca. “Lluny de convertir-se en un aliat estratègic de la comarca en matèria d’infraestructures, la Generalitat es converteix en un problema afegit als problemes d’infraestructures que des de fa anys pateix la Safor-Valldigna”.

A la vall de Vernissa, Ròtova, Almiserà, Castellonet, Llocnou, Alfauir, Palma, Potries i Beniflà, els municipis saforencs que haurien de fer-se càrrec del manteniment de la CV-60. Castellonet de la Conquesta hauria de fer-se càrrec del manteniment de la CV-687.

Compromís per la Safor-Valldigna proposarà traslladar l’oposició al decret a la Mancomunitat per poder aconseguir una unitat entre totes les forces polítiques de la comarca.