Dimarts, 27 d’agost, ple extraordinari i urgent, 20:30 h. Saló de plens de l’Ajuntament de Ròtova.

1.- Ratificació de la urgència. Art. 46 LBRL.

Aprovació per unanimitat, amb 2 vots a favor de Compromís i 6 de PP.

2.- Expedient de contractació de les obres de l’escoleta infantil.

Primer que res, una QUEIXA formal, per la manera com s’està aprovant esta obra, tan important per al municipi. En un ple convocat amb 24 hores d’antelació, extraordinari i urgent. Sabent com sabien que tenien la subvenció concedida fa tants mesos. A més, no s’ha convocat cap comissió per poder treballar el plec de condicions.

El govern municipal informa que estaven esperant una resposta del Ministeri, i la van rebre la setmana passada.

PREGUNTA-PROPOSTA:

L’anunci es farà al perfil del cotnractant i a banda al DOCV?

És interessant que l’anunci arribe al màxim nombre d’empreses i siga el més públic possible, per aconseguir la millor oferta per a l’Ajuntament.

L’Alcaldia informa que el procediment és correcte i que és ajustat a llei. I seguirà com es té previst.

PROPOSTA:

Ampliar a 10 i 15 dies el període per presentar les sol·licituds. En eixe sentit, tornem a incidir, és obvi que quan més publicitat, millor per a l’Ajuntament.

..

PREGUNTA:

L’ajuda està concedida i pressupostada. Però si la Generalitat no paga, què fem? Vist com estan les coses, la Generalitat haguera pogut carregar amb eixa responsabilitat.

L’Alcaldia respon que, si es donara el cas, l’Ajuntament assumirà els costs.

..

Pel que fa als criteris de puntuació, la memòria tècnica es valora amb 35 punts, de 85 (en base a judicis de valor): que té a veure amb coneixement del projecte, coneixement del terreny, descripció del procés constructiu, estudi dels accesos, etc. Ens sembla espitjat, la veritat.

I la nostra PROPOSTA és rebaixar eixa valoració i afegir-ne una altra que sí que estava present en altres plecs, com el del camp de futbol: afegir el criteri de “foment de l’ocupació i mà d’obra local”, amb 10 o 15 punts.

..

POSICIONAMENT:

I ens agradaria que CONSTARA en acta:

Que arribe una ajuda sempre és positiu; i anar avançant en els serveis que es presten al municipi també. Però parlant de l’escoleta, d’esta escoleta, cal entrar a matisar i xafar terra.

Segons els projecte, l’escoleta “volia respondre a les necessitats creades i donar resposta a les demandes actuals”. Ho diem de manera literal. I res més lluny de la realitat.

El projecte, des del principi, no està pensat ni en les necessitats ni en la demanda actual i real de Ròtova; ni tan sols en la dels municipis dels voltants.

El projecte és exagerat, sobredimensionat, no respon a la realitat i és car; més car del que caldria.

No responen a la realitat tampoc les 41 places de les tres unitats aprovades pel Ministeri, ja que amb sort, arribarem a 20 xiquets, si arribem.

No respon a la realitat el volum de la construcció i la planificació que s’ha fet des del principi. No han pogut acabar-lo ni de lluny quan l’havien planificat. No és la crisi, és la poca mesura que han tingut

I ara, per fi, acabarem una part de tot el projecte: la part de l’escoleta: i l’acabarem havent hagut de canviar subvencions anteriors, en què l’Ajuntament no podia fer front a la seua part. I encara gràcies que n’ha arribat una al 100%, per la qual cosa hui podem aprovar un plec en condicions i acabar esta part de l’edifici. Encara gràcies.

Amb l’ajuda i la part del PPOS de 2013 que anaven a dedicar a arreglar la carretera, que tampoc arribarà este any.

Continue llegint al projecte: “el ala izquierda quedarà por finalizar, y se reservará cerrada para futuras ampliaciones y usos relacionados con la escoleta y que se determinarán en cuanto se puedan acometer las obras en un futuro esperemos próximo”. Doncs, això: “esperemos”, com diu el projecte. Aquí està la previsió.

L’Ajuntament no pot continuar fent les coses així, perquè ens hipoteca, perquè no té els peus a terra i perquè després qui ho paguem som els veïns.

De nou, i ho repetim, els ho tornem a dir: ens calen projectes ajustats al municipi; vostés no poden, no podran, justificar el plantejament del projecte. No podran perquè no hi havia per on agafar-lo. A veure si encara ens diuen que acabar les coses, siga com siga, hui dia és una cosa extraordinària i fora de lloc.

Aprovat amb 1 vot a favor i una abstenció de Compromís per Ròtova i 6 vots a favor de PP.