-Segons les al·legacions a la demanda presentada per Compromís per Ròtova, l’acord del govern rotoví vulnera el contingut esencial dels Drets Fonamentals de Participació Política dels càrrecs públics i el dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics i de comunicar i rebre informació veraç i ha de ser declarat nul.

-Compromís proposa que el govern local s’estalvie 2.000 € en advocats que decideix gastar-se, quan pot accedir als serveis jurídics gratuïts de Diputació.

El jutjat del Contenciós Administratiu núm 4. de València admeté a tràmit la demanda de Compromís contra el govern de Ròtova per impedir la gravació dels plens, per vulneració de drets fonamentals.

Ara, en les al·legacions de la Fiscalia Provincial de València, s’estimen la demanda i la nulitat de la denegació de gravar els plens. Segons aquestes, que trascrivim:

  • …es considera que l’Acord de l’Alcalde de l’Ajuntament de Ròtova de data 4-III-2014 de no permetre la gravació de la sessió del ple en format audiovisual, vulnera el contingut essencial dels Drets Fonamentals de Participació Política dels càrrecs públics i el dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics (art. 23 CE) i de comunicar i rebre informació veraç (art. 20.1 d CE), havent de ser declarat nul, tenint en compte que:
  • El demandant va pretendre la gravació audiovisual actuant en l’exercici de les seues funcions públiques com a regidor, en representació dels ciutadans i a fin de poder millorar l’exercici del seu càrrec municipal, mitjançant la difusió del contingut dels acords i posicionaments en els termes en què es produïsquen, així com millorar la divulgació de les gestió municipal entre els veïns.
  • L’acte plenari que es pretenia gravar era un acte públic per imperatiu legal, del que formava part el mateix regidor proposant, així com en el que es desenvolupaven funcions públiques i en què el contingut era d’evident interés públic”.

Ací teniu el document.

El govern es gasta 2.000 € en advocats, podent eixir-li de bades.

El passat 21 de maig, el govern del PP aprovà una modificació de crèdit de 2.000 €, per fer front a les despeses del juí contra la decisió d’impedir la gravació dels plens. Des de Compromís critiquem esta mesura i proposem que faça ús dels serveis jurídics de la Diputació de València gratuïts. No entenem com el govern decideix gastar-se 2.000 € podent tenir el mateix servei gratuït. “Una mostra més de la mala gestió dels diners de tots els veïns i veïnes. No els dol gastar els diners del poble quan tenen altres opcions per estalviar-se’ls, i per això tenim l’endeutament que tenim”.