A més, en demanaran la dimissió. “Les institucions de Ròtova no poden emparar una mostra que simbolitza la voluntat d’acabar amb la democràcia”.

Compromís per Ròtova vol reprovar l’exhibició d’una bandera franquista de grans dimensions des del balcó de casa per part d’una membre del govern popular de Ròtova, durant alguns dies, i en demanarà la dimissió, en cas que el grup popular no prenga les mesures disciplinàries d’acord amb la gravetat del fet.

Des de Compromís coincidim amb la gent que ens ho ha comunicat i creiem que no es pot tolerar que un membre del govern, elegit de manera democràtica i representant del poble en democràcia, faça apologia del franquisme, un sistema contrari als principis democràtics”.

No podem jugar amb estos símbols ni llevar-los importància; en democràcia tothom pot defensar les seues postures però estem parlant de la difusió i promoció d’un sistema feixista i antidemocràtic que hauria d’estar superat. Les institucions de Ròtova no poden emparar una mostra que simbolitza la voluntat d’acabar amb la democràcia en un representant públic”.