El consistori incumpleix les bases en no publicar-les a la web municipal. Compromís proposa incloure en el barem la titulació de Magisteri Infantil, una prova objectiva i un sistema que permeta la continuïtat del personal.

El passat 17 d’agost, l’Ajuntament de Ròtova va fer públic, mitjançant el seu Facebook, que “al Tauler d’Edictes s’han penjat les bases de selecció de Tècnic de l’Escola Infantil. El termini de presentació d’instàncies finalitza el 3 de setembre de 2015″.

Compromís va demanar que es publicaren les bases a la pàgina web municipal, tal com determinen les mateixes bases, en el primer i tercer article: “el proceso se desarrolla bajo los principios de igualdad, mérito, capacidad y transparencia todo ello con la publicidad en el tablón de anuncios del Ayuntamiento y página web municipal” (art. 1r). “Las bases íntegras se publicarán en el tablón de edictos del Ayuntamiento, y en la página web municipal” (art.3r).

Tot i que l’Alcaldia va contestar que “les bases han estat informades als ciutadans de forma correcta i segons estableix el règim jurídic legal”, hi ha un incompliment de les mateixes bases, per la qual cosa caldria dur a terme de nou el procés en condicions. “No solament creiem en la transparència sinó que esta mesura facilita i alleugereix el treball de l’administració. A la pàgina web municipal, les bases, a més, són més accessibles i estan a la disposició de les possibles persones interessades a qualsevol hora. Creiem que la llibertat per poder optar a la plaça es veu coartada, un dret reconegut a la legislació aplicable, fins i tot a la mateixa Constitució Espanyola”.

Per això, Compromís ha presentat un recurs de reposició per tal que es torne a convocar en condicions la plaça de Tècnic d’Escola Infantil.

Des de Compromís, a més, han demanat que s‘establisca de manera explícita una prova d’accés el més objectiva possible en base al temari citat, i no solament una “entrevista profesional”; i que s’incloga, entre les titulacions baremades, la de Magisteri Infantil, quan aquesta no siga el títol que dóna accés al concurs, com seria lògic en una plaça d’estes característiques.

La taxa de 50 €, que frena els aspirants, i la manca de publicitat no fan accessible l’oposició a tots els públics. A més, ens preguntem si existeix una voluntat de continuïtat en este servei, ja que és el segon any que es realitza un contracte per obres i serveis de duració determinada (finalització del curs escolar); en compte de realitzar un procés d’accés en condicions que permeta la continuïtat dels professionals que s’hi presenten i l’aposta de futur de l’escoleta.