-Podeu accedir a les bases a la pàgina web de l’Ajuntament de Ròtova o descarregar-les d’ací mateix.

-Compromís sol·licita una prova d’accés el més objectiva possible en base al temari citat, i no solament una “entrevista profesional”; que s’incloga, entre les titulacions baremades, la de Magisteri Infantil; i que es considere l’aplicació d’una taxa que no resulte privativa per a la gent (50 €), que de fet frena la matrícula d’aspirants.

El passat 17 d’agost, l’Ajuntament de Ròtova va fer públic, mitjançant el seu Facebook, que “al Tauler d’Edictes s’han penjat les bases de selecció de Tècnic de l’Escola Infantil. El termini de presentació d’instàncies finalitza el 3 de setembre de 2015″.

El passat 21 d’agost, vam sol·licitar que es publicaren les bases de tècnic d’Educació Infantil a la pàgina web de l’Ajuntament municipal. Tres dies més tard, l’Alcaldia contesta:

“En contestació al Registre d’Entrada número 1661 on sol·licita la publicació de les bases de tècnic d’Educació Infantil a la pàgina web municipal, li informe que, segons conversació mantignuda, la publicació de les bases han estat informades als ciutadans de forma correcta i segons estableix el règim jurídic legal. És per això que, qualsevol ciutadà pot consultar-les al tauler d’anuncis d’edictes de l’Ajuntament de Ròtova, així com resoldre qualsevol dubte en les oficines municipals d’aquest ajuntament.

Li recorde que, a la xarxa social Facebook de l’Ajuntament, també han sigut infomrades que aquestes bases estan a l’abast de qualsevol ciutadà” (IMATGE DE LA NOTÍCIA).

Tal com determinaven les mateixes bases del procés selectiu per a la contractació laboral temporal de tècnic d’Educació Infantil de l’Escola Infantil Municipal, en el primer i tercer article “el proceso se desarrolla bajo los principios de igualdad, mérito, capacidad y transparencia todo ello con la publicidad en el tablón de anuncios del Ayuntamiento y página web municipal” (art. 1r). I “las bases íntegras se publicarán en el tablón de edictos del Ayuntamiento, y en la página web municipal” (art. 3r). I que per tant s’incumplien les bases que han de regir el procés. Per estos motius, la llibertat per poder optar a la plaça es veia coartada.

Per això, hem presentat un recurs de reposició, sol·licitant que es torne a convocar en condicions la plaça de Tècnic d’Escola Infantil, garantint el dret democràtic d’accés, amb totes les garanties i acomplint les bases que s’aproven per a regular el procés.

Alcaldia ha publicat, hui mateix, la resolució següent:

AMPLIACIÓ TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL•LICITUDS PROCÉS SELECCIÓ ESCOLA INFANTIL

ANTECEDENTS.-

I. El 14 d’agost de 2015 es va dictar la resolució la qual part dispositiva es transcriu a continuació

“PRIMER: Aprovar les bases que han de regir el procés de selecció una plaça de tècnic/a de l’Escola infantil de Primer Cicle de Ròtova, classificada de naturalesa laboral i amb caràcter temporal, ordenant la seua publicació en el tauler d’edictes de l’ajuntament.

SEGON: Convocar el procés de selecció concedint un termini de quinze dies hàbils per a presentar les sol•licituds en el registre general de l’Ajuntament.

TERCER: Que es publique en el tauler d’edictes de l’Ajuntament i es realitzen el bans corresponents.”

FONAMENTS DE DRET.-

Primer.- En compliment de la resolució indicada, la convocatòria i les bases reguladores del procés de selecció es van publicar al tauler d’edictes de l’Ajuntament el dia 17 d’agost de 2015, s’han realitzat els corresponents bans informant a la població i publicat en la xarxa social facebook.

Segon.- Atés que s’ha produït errada en la publicació del procés i de les bases al confondre la xarxa social facebook amb la pàgina web municipal, i per tant, no s’ha publicat tal com indiquen les bases en la pàgina web municipal

En funció de les potestats que m’atribueix la Llei 7/85 de 2 d’abril Reguladora de les Bases de Règim Local i demés legislació aplicable, i la Llei de Procediment Administratiu, resolc:

Primer.- Publicar la convocatòria i les bases en la pàgina web municipal.

Segon.- Ampliar el termini de presentació de sol•licitud en quinze dies comptants a partit de la publicació d’esta resolució en la pàgina web municipal i que en tot cas finalitzarà el 21 de setembre de 2015.

Tercer.- Que es publique esta resolució en la pàgina web municipal, al tauler d’edictes i es realitzen els corresponents bans.

A més, com a proposta de millora, hem sol·licitat:

  • Que s‘establisca de manera explícita una prova d’accés el més objectiva possible en base al temari citat, i no solament una “entrevista profesional”; i que s’incloga, entre les titulacions baremades, la de Magisteri Infantil, quan aquesta no siga el títol que dóna accés al concurs, com seria lògic en una plaça d’estes característiques.
  • Que es considere l’aplicació d’una taxa que no resulte privativa per a la gent (50 €), que de fet frena la matrícula d’aspirants.
  • Que s’estudie realitzar un procés d’accés en condicions que permeta la continuïtat dels professionals que s’hi presenten i l’aposta de futur de l’escoleta; que demostre la voluntat de continuïtat en este servei, ja que és el segon any que es realitza un contracte per obres i serveis de duració determinada (finalització del curs escolar).