Mentre arriba el canvi. Un balanç de tres anys (o vint)

Jordi Puig, Merxe Molina, Pedro Ciscar i Isabel Pérez. Publicat a Levante-EMV Safor (16-3-2018)

Sospitem que hi ha un govern municipal a Ròtova. Però és solament una hipòtesi.

Ho sospitem perquè acudeix al ple, i a alguns actes. Quan hem comprovat, no obstant, l’estat de l’Ajuntament, ens refermem en el dubte: contractes fora de llei, caducats, com el de l’aigua (amb pujades del 100% del clavegueram); 17 anys sense contracte amb el fem, amb les ordenances per actualitzar (mira per on, ara que s’ha actualitzat, hem pogut abaixar-ne el preu); el solar de les escoles velles recuperat per al poble 8 anys tard; una ràdio sense adjudicació definitiva, sense contracte els últims anys; i amb una liquidació gens clara. Un bar del Centre Social també sense contracte. I una falta planificació de recintes esportius, separats, que a totes vistes no resulta rendible ni per al poble ni per qui intenta gestionar-los.

Un govern que aprova una taxa de taules i cadires, i no la cobra; o que deixa prescriure deutes concrets a persones concretes (com amb l’Emporium).

Un govern que cobra de més als destinataris més necessitats del Bo infantil de l’escoleta, fins que l’obliguen a tornar els diners; i que admet o rebutja la matrícula de xiquets sense motiu aparent.

Sospitem que hi ha un govern a Ròtova. Però sembla que no hem tingut un govern gestionant l’Ajuntament. Perquè, clar, si hi ha hagut un govern present amb este balanç, hauríem de mesurar si la seua acció és deixadesa o mala pràctica; i qualsevol de les dues conclusions ens hauria de portar, d’igual manera, a demanar-los que abandonaren el seu lloc.

Quan els escoltem, es recreen a dir tot el que paguen (com si fóra un mèrit haver acumulat 1.700.000€ i haver-nos endeutat fins els 3 milions) i que han entrat molts diners. Ens repeteixen que estan ahí fora, al carrer. I al carrer el que veiem és que ho han deixat tot a mitges (poliesportiu, escoleta, cine, palau, nau polivalent), han retallat serveis (i han pujat preus) i que estem sense capacitat de fer res, pràcticament intervinguts. Si mouen alguna cosa, de fet, ho fan d’amagat, com amb la planta de tractament de fem.

La inversió pròpia en l’últim pressupost era zero, i es limitava a les ajudes externes, ajudes de Diputació per a obres i per a l’escoleta, i ajudes per al polígon, finançades al 100% per Conselleria.

Quan no són un govern “del no perquè no”, són un govern del “no, però sí”: rebutgen les nostres propostes, però les duen endavant al cap d’uns pocs mesos, com el servei de bans pel WhatsApp; l’aparcament de les escoles noves; l’augment del servei d’Arxius i el de Serveis Socials (en este cas, a pesar d’ells mateixos); l’augment en l’atenció en l’escoleta; tornar els diners del Bo Infantil a les famílies, etc.

Des de Compromís tenim clar que no cal esperar a canviar el govern per canviar les coses; i que hem de canviar alguna cosa més que el govern. I per això estem treballant per posar Ròtova al dia. Hem de canviar, això sí, el govern. Perquè cal dissenyar un nou model de municipi.

Tenim clar que un govern no fa favors, està al servei de la gent per a governar (la gent sap que hi ha unes regles); i volem un govern que no engendre por i que parle amb respecte; que escolte i que deixe parlar. Tenim clar que un govern no dóna faena; la faena és de l’Ajuntament, és del poble, que som tots i totes.

Des de Compromís volem un poble respectat i educador, que cuide la gent; que s’estime de manera seriosa el patrimoni i medi ambient; un govern que participe en el foment de l’ocupació i que promoga un urbanisme amable.

I el farem realitat sumant, de nou, i amb la col·laboració de totes i tots. Ho notem parlant amb la gent. En la mà de totes i tots els veïns, hi ha l’oportunitat històrica de canvi. I la farem realitat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *