El saló de plens de l’Ajuntament de Ròtova va acollir, dissabte a les 12 h, un ple extraordinari amb l’únic ordre del dia de constitució de la nova corporació municipal i elecció de l’alcalde.

Les regidores i regidors del consistori van prometre o jurar el càrrec i es va procedir a la votació. Per part del grup municipal Compromís per Ròtova, Jordi Puig, Isabel Pérez, Gustavo Morant, Ana Puig i Felicitat Balbastre. La candidatura Jordi Puig va obtindre 5 vots, davant dels 4 de la candidatura de Dolores Momparler, que en va obtindre 4. Jordi Puig va ser elegit, per tant, nou alcalde de Ròtova.

L’alcalde Jordi Puig, va prometre el càrrec, afegint «Personalment, em compromet a representar les ciutadanes i els ciutadans de Ròtova des d’un vessant feminista, de respecte a la diversitat i lluita per l’equitat, des de la ferma defensa de la justícia social, l’honradesa de la transparència, el compromís per preservar i protegir el nostre entorn i la ferma lleialtat al País Valencià«.

Al seu discurs, aprofita per a fer un gest, en el qual escenifica la seua forma d’entendre com governar «deixe la vara ací damunt la taula per a no haver-la d’agafar ja. Perquè no volem manar sinó governar amb la gent i per a la gent. La deixe ací per a no haver-la d’exhibir més. Perquè exhibirem la paraula, com hem fet tots estos anys. Amb la paraula, ens heu donat el govern. I, amb la paraula, governarem»,va dir Puig.

Va tindre temps per fer valdre als anteriors alcaldes «La meua consideració a qui han estat fins a la data a l’Alcaldia, a qui han ocupat aquest lloc: Toni, Joaquín, Santiago, Paco i Heliodor. Enguany fa exactament 40 des que tingueren lloc les primeres eleccions democràtiques locals».

I per finalitzar va agrair a aquells que han fet possible un govern del canvi, progressista, transparent i participatiu i en el que càpien totes i tots, «A tota la gent de qui hem aprés a estimar el poble i el nostre entorn: des de l’escola, amb Amparo, Pep, Xavi… Amb la gent del CER; a Vicent, a Lluís, a Paco (Francesc)… I del Col·lectiu Vall de Vernissa. A la gent de qui he aprés que la defensa de tots els valors és una forma innegociable d’estima. A aquells amb qui hem compartit camí quan tot no era tan fàcil: i amb qui hem compartit la màxima del poema de Maria Josep Escrivà: «enllà del foc, / sempre, sempre venç el verd»». «Crec apropiat dir-vos un aforisme de Joan Fuster, «tothom té alguna cosa a dir: alguna cosa que no podrà dir mai altre per ell. I, precisament, es tracta de dir-nos», nosaltres estem ací per a governar per a totes i tots, des de l’estima al nostre entorn, a la diversitat de persones que formem Ròtova i amb la responsabilitat que el govern comporta. Us animem a participar a totes i tots, a dir la vostra, a acudir a cada ple, a fer poble des de l’opció que us resulte més còmoda; a opinar quan estigueu a favor i quan no ho esteu; a demostrar que som un poble viu i que sabem sumar. Gràcies a totes i a tots. I a començar!«.

FONT: Diari Serpis