MANIFEST 8 DE MARÇ DE 2022

Sabem que el 8 de març és el dia que, nascut del moviment feminista i reconegut internacionalment, hem de reivindicar de forma especial, amb veu més alta i ferma, si cal, la igualtat, l’equitat entre dones i homes.

Fa més de cent anys que es declarà el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, i el feminisme ha aconseguit canvis importants, però el patriarcat continua ben fort i alguns dels guanys aconseguits, ara hi ha qui els vol fer trontollar: la dreta rància i feixista que pretén tornar al passat per al benefici d’uns pocs: homes blancs, heterosexuals i amb poder adquisitiu.

I el feminisme és l’antídot contra aquesta regressió, perquè el feminisme és el moviment que vol un món més just, més democràtic, més igualitari. Per això, els nostres actes, les activitats socials i polítiques han de tindre una mirada lila; totes i cadascuna de les polítiques de qualsevol organisme de poder han de tindre una perspectiva de gènere, en cas contrari no són democràtiques, i aquesta és l’exigència que traslladem als nostres ajuntaments, conselleries, governs…

Per tant, demanem que s’elaboren polítiques d’igualtat de caràcter interseccional i transversal que:

• Incorporen la perspectiva de gènere interseccional als pressupostos i a les inversions, especialment als fons europeus que s’han de gestionar.
• Elaboren, desenvolupen o renoven el pla d’igualtat i estratègic, amb especial atenció a la distribució equitativa dels usos del temps, l’escletxa salarial i la interseccionalitat.
• Es faça ús d’un llenguatge no sexista i inclusiu en tots els documents de l’administració.
• Així com la petició al Govern espanyol de l’habilitació de baixes laborals per raó de cures en els casos de malaltia o confinament de menors o persones a càrrec.

Enguany, per desgràcia, no podem acabar aquest manifest sense llançar un clam contra la violència: la que s’exerceix contra les dones, contra els infants, contra les persones més vulnerables; i, és clar, contra les guerres, contra totes les guerres que hi ha al Planeta, les de l’Orient Mitjà, les que es donen al continent africà i, com no, contra el conflicte bèl·lic que viu ara Ucraïna a causa de la invasió provocada per Putin.
Probablement, si les dones ocupàrem més llocs de poder, no hi hauria tants conflictes bèl·lics. És el patriarcat i els seus exponents, com el dictador Putin, qui les fan possibles.

NO A LA GUERRA!