Els ajuntaments de Ròtova, Ador, Palma de Gandia, Llocnou de Sant Jeroni, Almiserà, Potries, Beniflà, Beniarjó, La Font d’En Carròs i Vilallonga i els centres educatius IES ‘Vall de la Safor’ i el CC ‘Santa Ana’ signen un acord per continuar desenvolupant un programa d’aula compartida.

El Programa d’Aula Compartida (PAC) és un programa d’atenció a la diversitat i inclusió educativa adreçat a l’alumnat en risc d’exclusió social matriculat als centres d’educació secundària obligatòria, que presenta conductes disruptives, dificultats d’adaptació al medi escolar i tendència a l’absentisme escolar crònic o a l’abandonament escolar.

Els principals objectius d’aquest programa són:

  • Reduir l’absentisme escolar amb una oferta educativa més diversa.
  • Previndre l’abandonament escolar prematur i fomentar la integració socioeducativa de l’alumnat.
  • Que hi haga cooperació entre els departaments d’educació, els departaments de serveis socials del diferents ajuntaments i els centres de secundària que escolaritzen l’alumnat de les diferents poblacions.
  • Optimitzar el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional de l’alumnat.

El cost del Programa pel curs 2022-2023 és en total de 12.731,40 euros, dels quals, per percentatge de població, el municipi de Ròtova col·laborarà amb 983, 22 euros.