Ròtova ha conclòs el procés de la segona edició dels Pressupostos Participatius per tal que les veïnes i els veïns del poble pogueren proposar i decidir projectes al municipi, amb un compromís d’inversió de 15.000€. El dilluns passat, dia 10 d’octubre, va finalitzar el període de votació pública de les propostes i dimarts 11 es van publicar els resultats. La proposta guanyadora ha estat la d’adquirir equipament per a l’Espai Jove projectat, amb 21,75 punts; i un 7,2% de la població major de 16 anys empadronada al poble. Així, aquesta proposta s’executarà al llarg de l’any 2023.

Pedro Ciscar, regidor de Participació Ciutadana, ha destacat «la diversitat en les propostes, tant per a infants com per a gent gran. Les opcions finalistes han quedat bastant igualades. Una vegada executada, en el cas de que s’hi comptara encara amb pressupost, podria realitzar-se la següent proposta amb major puntuació».

Els Pressupostos Participatius són un procés de participació directa a través del qual la ciutadania fa seu el dret a prendre part en les decisions públiques, que forma part de Ròtova Participa, un dels pilars del projecte de municipi encetat a l’inici de legislatura. Amb açò, l’Ajuntament tracta de promoure el debat col·lectiu per a conèixer i prioritzar les necessitats de la ciutadania; fomentar la participació de la ciutadania i reforçar la seua confiança en la gestió dels recursos municipals; i apoderar a la ciutadania fent-la partícip en el disseny del projecte de poble.

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i de la Diputació de València.