Ròtova commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+. Declaració institucional

Ròtova commemora, dimecres, 28 de juny, el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+, amb la penjada de la bandera LGTBIQ+ i lectura d’una declaració, amb els grup polítics municipals. La lectura va anar a càrrec de la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Antònia Paredes, i de José Jordan, regidor del PP.

«Orgull de totes, drets per a totes»

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL
AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTBIQ+

28 de juny de 2023

Els éssers humans naixen lliures i iguals en dignitat i drets sense cap distinció. Els drets LGTBI són i han de ser sempre detrets humans. Hem de treballar per un món i una societat tolerant, lliure i igualitària. 

Hui 28 de juny se celebra el Dia Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, Transgènere i Intersexuals; que commemora en tot el món els fets ocorreguts en la nit del 28 de juny de 1969 en el pub Stonewall, situat en el barri neoiorquí de Greenwich Village. Estos fets originaren el moviment internacional pel reconeixement dels drets de les persones LGTBI i des de 1970 es commemora aquesta efemèride. 

Este dia ens recorda la importància de seguir construint societats més tolerants on convivim amb la diversitat i on es complisquen els drets vulnerats de las persones LGTBI. 

Aquesta és una jornada per a seguir mobilitzant-se per una societat diversa i respectuosa amb las diversitat de gènere, capaç d’erradicar l’odi i els actes de discriminació; per tal de seguir avançant en la democràcia i els drets de totes i tots.

S’ha avançat molt, però es necessita seguir esforçant-nos i això requereix temps, constància, memòria, perseverança,… cal denunciar l’homofòbia inclús si es presenta com a acudit, diversió innòcua o un tracte cultural acceptat. És discriminació i com a agents responsables, hem de lluitar contra ella per a aconseguir pobles i ciutats lliures i igualitàries. 

Des de les Institucions tenim el deure d’assegurar la igualtat efectiva de totes les persones LGTBI i les seues famílies, com a element essencial d’una bona convivència per al progrés i el desenvolupament social. 

És obligació nostra frenar els discursos de l’odi que des de fa un temps s’escolten, fent de mur per a conscienciar a la societat per a que totes les persones sense importar la seua identitat o orientació sexual puguen viure i exercir, sense por i amb respecte, totes les facultats i drets que els corresponen com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.

En aquest sentit en març de 2021, el Parlament Europeu va aprovar una Resolució contundent on es declara que la Unió Europea és zona de llibertat per a totes les persones LGTBI i que no es tolerarà la retòrica perillosa i discriminatòria que impedeix que milions de ciutadans i ciutadanes visquen lliurement.

Som els Ajuntaments, Diputacions Provincials, … les Instituciones més properes a la ciutadania i els garants d’una acció local clara per la igualtat i la defensa de la convivència, amb independència de la raça, el sexe, la religió, l’opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social 

Por tot això, des de les Institucions: 

  • Convidem a totes les Entitats Locals a adherir-se a esta Declaració i ens sumem en la defensa nítida del dret a la plena igualtat, a la dignitat i al lliure desenvolupament de la identitat sexual i/o de gènere. 
  • Mostrem el nostre compromís de continuar en la promoció d’actituds polítiques que afavorisquen la conscienciació social per a un efectiu canvi de mentalitat que erradique les actituds LGTBIfóbiques i el rebuig a totes elles. 
  • Creiem necessari teixir i aconseguir amplis consensos per a que s’adopten las mesures necessàries, tant legislatives com administratives i de qualsevol índole, per a prohibir i eliminar el tracte discriminatori basat en l’orientació sexual o la identitat de gènere en qualsevol nivell de l’Administració i millore així la legislació vigent.
  • Manifestem la nostra especial preocupació pels múltiples casos de denúncies per delictes d’odi i pels casos documentats internacionalment que posen de manifest, encara hui en dia, la criminalització de la homosexualitat i transsexualitat, privació de drets i discriminació legal, així como la impunitat de estos actes, i fins i tot, crims. 

Acabem aquest acte simbòlic adherint-nos al lema dels grups LGTBIQ+

«Orgull de totes, drets per a totes»

en al·lusió a totes les persones que s’han quedat fora de la llei estatal LGTBI: no binàries, migrants en situació administrativa irregular i menors trans.