Hem portat a ple l’acord per no executar el contracte de millora del polígon durant 2023, per falta de garanties de poder-lo finalitzar este mateix any. Això vol dir que no el farem amb la convocatòria en què l’havíem demanat.

El projecte té un cost total de 182.260,56 euros, que l’Ajuntament pot dur a terme amb el finançament de la subvenció de l’IVACE (150.835,93 euros); sense ella, no ho podria assumir.

Des del moment en què es concedix, s’ha hagut de dotar el crèdit que aportava l’Ajuntament. I preparar el projecte.

Durant els últims anys, hem aconseguit projectes de millora al polígon industrial les Masses per valor de 498.519,33€:

  • 191.190.28€, el 2019,
  • 117.791,05 €, el 2021,
  • i 189.538€, el 2022.

En altres edicions, les obres de l’IVACE sabeu que sempre ens han obligat a apurar els terminis. I, en esta ocasió, s’ha fet inviable per la impossibilitat de complir amb l’encàrrec de subministres, com els carregadors i plaques.

Com que es tracta de subvencions per part de la Generalitat (IVACE) que ixen cada any, l’Ajuntament podrà sol·licitar ja la mateixa actuació en la convocatòria de la subvenció d’enguany, en la convocatòria que acaba d’eixir, una vegada revisats els preus.

A més, no estem votant si estem a favor o en contra de tindre, o no, la subvenció per a fer les actuacions. O si estem d’acord en com ha sigut tot el procediment. Estem adoptant l’acord de no formalització del contracte i, per tant, el desistiment de l’adjudicació. Si tots votàrem en contra, l’Ajuntament ho hauria de fer, però pagant tot el cost de fons propis.

Creiem que tots coincidim en la importància que el polígon té per a l’economia de Ròtova i el que suposa pel poble. I hem de dedicar tots els esforços possibles per la millora i promoció.