Jordi Puig: “Vistes les respostes de l’alcalde, el PP no deu haver entés la proposta. Per això, la presentarem al plenari perquè tinguen temps per parlar-ho”.

La passada setmana Compromís va presentar una proposta al PP i a la parròquia per separar la política i l’església, i per delimitar la presència de la corporació municipal en actes religiosos. A pesar que la parròquia l’havia acceptada, el PP la va rebutjar.

“Al principi no enteníem perquè l’havien rebutjada. Perquè solament havien al·legat la majoria absoluta que ostentaven. I certament, ens sorprén la resposta de l’alcalde a Onda Naranja COPE, perquè sembla que no ha entés la proposta que té per escrit”. O això o és que volen enganyar la gent.

En primer lloc, nosaltres no hem prohibit la presència de ningú en cap lloc. I respectem la llibertat d’expressió i de confessió de cadascú, i el dret a exercir-les. Segons l’alcalde “su decisión recae más en la visión personal e individual”. “Totes i tots hem d’aprendre a diferenciar el càrrec a l’Ajuntament, triat de manera democràtica i que representa tot el poble, amb les opcions religioses de cadascú. Nosaltres li demanàvem un posicionament com a alcalde i com a Ajuntament”.

“No parlem de la presència a les processons, sinó de presidir-les, entre el sant i el rector; de fet, l’Ajuntament no ha ocupat ni el lloc com a organitzador del seu dia, allà on se situen els festers corresponents”.

Finalment, Compromís no ha qualificat de “retrògrad” ningú. Li demanem a l’alcalde que no s’invente res. Hem parlat d’una mesura per modernitzar la política i la vida pública locals. I sí, també deixar altres temps en què política i religió anaven de la mà.

Moció al plenari.
“Per tot això, tendim de nou la mà al govern municipal a arribar a un acord, més enllà de la majoria existent, perquè les propostes s’haurien de valorar en funció de si són positives o no per al municipi, i no pel pes de cada partit ni dels gustos personals o les creences religioses d’unes persones en concret”.

Compromís, així les coses, tornarà a presentar, ara al plenari del proper 30 de setembre, una moció amb el text de l’acord, per veure si amb més temps per parlar-ho, el PP reconsidera el seu posicionament.