Ací estem, de nou, casa a casa. Descarrega’t l’InfoCompromís, 20.

Ací estem de nou, casa a casa, com ens heu demanat i com hem fet sempre. És impossible fer un repàs de tot el treball d’un any sencer, però hem preparat un resum amb allò més destacat. I continuarem més sovint fent-vos-els arribar. Era important parar-se un moment i compartir el compromís que vam prendre, per continuar amb la mateixa espenta. Un any marcat per la situació en què vam agafar el govern i l’Ajuntament i per la pandèmia del Coronavirus. Però sobretot marcat per les ganes de canviar les coses. No vam entrar a gestionar ni fer malabarismes per continuar amb la inèrcia anterior. Hem vingut a millorar el poble de la mà de la gent. Ens equivocarem, de segur, en moltes coses, però volem treballar de manera més rigorosa i més propera, escoltant totes i tots.

Hem de canviar la manera com s’ha treballat fins ara. Hem de prendre decisions, mirant més enllà del dia a dia. Això vol dir planificar. Per això mateix, treballem a diversos ritmes: no solament portant l’Ajuntament al dia sinó planificant en cada àrea de cara al futur.

Hem de ser conscients que el poble que volem no el farem en dos anys, ni en quatre, però hem de seure les bases per poder anar replantejant un poble més sostenible que cuide la gent gran i que pense en el futur dels nostres joves.

Dins de les limitacions de l’Ajuntament, mantenim una atenció permanent i donem resposta als problemes de la gent. Intentem que l’atenció siga continuada i respectuosa.

Crec que no ens equivoquem si diem que, d’entrada, hem canviat el tracte i el clima polític, molt més amable i proper, a pesar que hi ha qui intenta impedir-ho. Vivim en un poble menut i hem de propiciar els encontres i poder anar construint-lo amb les propostes de totes i tots; unes vegades en forma de proposta com a tal, i d’altres en forma de queixa; amb totes, hem de millorar el que no funcione. Ja no hi ha persones non grates, i no es veten persones ni comerços.

Apostem per la transparència: informació de les tramitacions i en la contractació. Sense anar més lluny, una de les primeres coses que vam fer fou obrir una borsa de treball.

Tot no serà perfecte però estem millorant la manera de fer les coses.
Creiem fermament que cal un projecte que permeta obrir noves perspectives a la gent més menuda: i per a això cal apostar en educació, amb infraestructures i projectes, i en cultura.

D’entrada, vos presentem els projectes que hem fet des que hem entrat: la reforma del centre mèdic, la modernització del polígon, la vil·la romana, la reforma de l’escoleta… hem hagut de tirar-los endavant en poc més de mig any.